T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÜMRANİYE - Dudullu Amanetoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIFLAR ÖĞRENCİ KABUL SINAVI ÖN BAŞVURULARI BAŞLADI

4.sınıfta okuyan ERKEK öğrencilere müjde... Ümraniye’nin ilk ve tek Erkek Proje İmam Hatip Okulu 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı 5. sınıf öğrenci Kabul Sınavı başvuruları başlamıştır. 

4.sınıfta okuyan ERKEK öğrencilere müjde... Ümraniye’nin ilk ve tek Erkek Proje İmam Hatip Okulu 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı 5. sınıf öğrenci Kabul Sınavı başvuruları başlamıştır.
Hemen Başvur: https://daaihl.com.tr/basvuru 

Başvuru ile ilgili tüm detaylara: http://dudulluaaihl.meb.k12.tr/


Tercihiniz özel okul standartlarına sahip bir devlet okulunda güzel bir eğitim almak ise adresiniz burası. 26 Kişilik Proje Sınıfları Deneyimli Eğitimci Kadrosu Yabancı Dil (İngilizce) Ağırlıklı Eğitim Akademik Koçluk Sistemi Okumak Özgürlüğe Uçmaktır Projesi ( 4 Yıl Boyunca Her Ay Sürecek 32 Kitaplık Okuma Ve Tahlil Yolculuğu) Hakikat Tohumları Projesi (12 Atölye 96 Programdan Oluşan Ve 4 Yıl Sürecek Olan Kültürden Sanata Edebiyattan Spora birçok eğitim ) Abide Genç Projesi (İlim,Fikir Ve Ahlak Üzere Yetişen İmam Hatipli Abide Genç) Zeka ve Akıl Oyunları Sportif Başarı için Profesyonel Destek (Profesyonel Futbol Ve Okçuluk Eğitim) Tüm bu imkanlar ve daha fazlası için geç kalma...        

Sınav Esasları 

 

 

DAYANAK

1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu, 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun, MEB Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliği, MEB Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Millî Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu, Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları Vizyon Belgesine dayanılarak hazırlanmıştır.

İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI
YOĞUNLAŞTIRILMIŞ YABANCI DİL PROGRAMI UYGULAYAN
İMAM HATİP ORTAOKULLARINDA
TEMEL İLKELER

  1. Yoğunlaştırılmış yabancı dil programında, İmam Hatip Ortaokullarında tercihe bağlı olarak Arapça ve İngilizce dillerinden biri, birinci yabancı dil olarak verilir.
  2. Okulumuzda birinci yabancı dil olarak İngilizce seçilmiştir.
  3. Okulumuzda eğitim dört yıl sürelidir. Yoğunlaştırılmış dil sınıfları 5, 6 ve 7. Sınıfları kapsayacak şekilde üç yıla yayılmıştır.
  4. Öğrencilerimiz anadillerinin yanı sıra öğrendikleri hedef dilde dört temel (okuma, yazma, dinleme ve konuşma) üzerinde yabancı dil eğitimi alırlar.
  5. Okulumuzda dil eğitiminde koordinatörlük sistemi uygulanır.
  6. Okulumuzda uygulandığı program dilinin ana dili olarak kullanıldığı ülkelerden yabancı uyruklu hocalar görevlendirilebilir. 
  7. Okulumuz bünyesinde "Program Yürütme Kurulu" ve "Akademik Danışma Kurulu" oluşturulur. Program kapsamında yabancı dil faaliyetlerinde; Yüksek Öğretim Kurulu, STK'lar ile iş birliği içinde çalışılır.
  8. Okulumuzda yabancı dil faaliyetleri için imkanlar dahilinde "proje öğretmenleri, dil koordinatörleri ve danışman akademisyenler" bulunur.
  9. Okulumuzda imkanlar dahilinde öğrencilerimizin kullanabileceği "yabancı dil köşeleri, kütüphaneler ve bireysel dijital erişim destek noktaları" bulunur.
  10. Okulumuzda yoğunlaştırılmış yabancı dil programına ek olarak imam hatip okullarında uygulanan tüm programlar uygulanır.
  11. Okulumuzda yoğunlaştırılmış yabancı dil faaliyetlerini destekleyici dil kulüpleri oluşturulur. Bu kulüpler aracılığı ile öğrencilere ulus ve uluslararası proje çalışmalarına katılma imkânı sağlanır.
  12. Okulumuzda, yabancı dilin yanı sıra öğrencilerimizin ilgi duydukları sanatsal, sportif ve kültürel etkinlikler gerçekleştirilir.

İNGİLİZCE PROJE SINIFLARINA ÖĞRENCİ KABUL ŞARTLARI

  1. Okulumuzun düzenlediği sınav, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde saat 10:00'da yapılacaktır. Öğrenci belirlenen tarihlerin sadece birinde sınava girebilir. (Öğrenci iki sınava birden giremez)
  2. Sınav sonuçları 10 Haziran 2024 tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde okulumuz web sayfasında açıklanacaktır.
  3. Okulumuzun tertip etmiş olduğu akademik sınava giren öğrenciler arasından başarısına göre 78 (YETMİŞ SEKİZ) öğrenci asil, 26 öğrenci yedek olarak kayıt hakkı kazanacaktır.
  4. Öğrenci alımına esas puanlar sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde açıklanacaktır.
  5. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 17 Haziran -5 Temmuz 2024 tarihleri arasında kesin kayıtlarımız alınacaktır.
  6. Belirlenen tarihler içerisinde kesin kayıt için kurumumuza müracaat etmeyen öğrencilerin yerine yedek öğrencilerden sırasıyla alım yapılacaktır.
  7. Okulumuza girmeye hak kazanan öğrenciler başka bir okula sistemsel olarak kayıt yaptırdığı taktirde okulumuzdaki kayıt hakkını kaybetmiş olur. Öğrenci kesinlikle geri alınamayacaktır. Söz konusu öğrencinin yerine yedek öğrencilerden alım yapılacaktır.

ADAY BAŞVURULARININ ALINMASI

  1. Sınava başvuru okulumuzun web sayfası (internet) üzerinden yapılacaktır. Başvuru linki: https://daaihl.com.tr/basvuru
  2. Sınav başvurusunda istenen bilgilerin eksiksiz doldurulması gerekmektedir.
  3. Başvurular 7 Haziran 2024 tarihinde, saat 17.00'de kapatılacaktır.

UYGULANACAK SINAVLAR

Okulumuz Dudullu Amanetoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi "01.09.2016 tarihi 29818 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje uygulayan eğitim kurumları yönetmeliği" 7. Madde ilk fıkrasında belirtildiği gibi "gerekli görülmesi halinde bünyesinde ortaokul bulunan proje okullarına öğrenci alımı, okul yönetimince yapılacak yazılı veya sözlü sınav sonucuna göre belirlenebilir" hükmünce 2024-2025 eğitim öğretim yılında ortaokul 5. Sınıflarına sınav ile öğrenci alacaktır. Sınav okul idaremizce oluşturulan komisyonun belirlediği aşağıdaki esaslara göre yapılacaktır.

SINAVIN GENEL HÜKÜMLERİ

  1. Sınav tarihi 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde saat 10:00'da yapılacaktır. Öğrenci bu tarihlerde yapılan sınavlardan sadece birine girebilir.
  2. Sınav giriş belgeleri Dudullu Amanetoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi binasından alınacak olup; sınava giriş belgesi alımı-dağıtımı 7 Haziran 2024 tarihi saat 17.00'de sona erecektir.
  3. 7 Haziran 2024, saat 17:00'dan itibaren sınav başvurusu alınmayacaktır.
  4. Sınav günü, giriş belgesi ve kimlik belgesi olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.
  5. Sınav esnasında öğrencinin yanında kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş dışında hiçbir materyal- malzeme, elektronik cihaz bulunmayacaktır.
  6. Sınavda öğrencilerin yanlış olarak cevapladığı sorular, doğru cevaplarını etkilemeyecektir.
  7. Sınav soru dağılımı ve kat sayısı aşağıdaki tabloda belirtilmiş olup sınav süresi 100 dakikadır.
  8. İtirazlar veya taleplerin sınav tarihinden itibaren 3 gün içinde okul müdürlüğüne yazılı dilekçe ile yapılması gerekmektedir.

 

 


Dersler

Soru Sayısı

Kat Sayıları

Süre

Türkçe

15

7,2

100 Dakika

Matematik

15

7,2

Fen Bilimleri

15

7,2

İngilizce

15

5

Din Kültürü

5

5

Sosyal Bilgiler

5

5


  1. Sınav 500 puan üzerinden hesaplanacak olup taban puan 75'tir.
  2. Sınav soruları 4. sınıf ünitelerinden oluşacaktır.
  3. Sınava giren öğrencilerin puanları eşit olması durumunda, en fazla Matematik neti olan öğrenci sıralamada öncelik alır. Eşitliğin devamı durumunda Türkçe neti fazla olan öğrenci öncelik alır. Eşitliğin yine bozulmaması durumunda ise sırasıyla Fen Bilimleri, İngilizce, Din Kültürü ve Sosyal Bilgiler derslerinin netlerinin fazlalığına göre sıralama oluşacaktır.
  4. Tüm bunlara rağmen eşitlik bozulmaz ise, Matematiğin 3, 5, 1; Fen Bilimlerinin 2, 7, 8; Türkçenin 5, 9, 12. sorularının doğruluğuna bakılır.
  5. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 10 dakikası sınavdan çıkış yasaktır.
  6. Dışarıya çıkan bir öğrenci bir daha sınava alınmaz.
  7. Sınav esnasında öğrencilerin sorduğu sorulara öğretmenlerin cevap verme sorumluluğu yoktur.
  8. Soru kitapçıkları ve cevap anahtarları okulumuz arşivinde muhafaza edilecektir. Sınav çıkışında öğrenciye teslim edilmeyecektir.
  9. Soru kitapçıklarını almak isteyenler, 13 Haziran Çarşamba gününden sonra okuldan alabilir.
  10. Sınava giren öğrencilerin sadece optik formda işaretlemiş olduğu cevaplar dikkate alınacak olup, soru kitapçığı üzerindeki işaretlemeler dikkate alınmayacaktır.
  11. Dudullu Amanetoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü ve Okul Aile Birliği sınavın sağlıklı bir şekilde yürütülmesinden sorumludur. İlgili kurumlar sınav için diğer okul binalarının kullanılması, sınav gözetmen ücretleri, sınav binalarının temizliği, temizlik görevlilerinin ücretleri, sınav sorularının hazırlatılması, sınav sorularının basılması ve okutulması gibi hizmetleri satın alabilir. Bu hizmetlerin Okul Aile Birliği Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yürütülmesi esastır.

 

 

 

YOĞUNLAŞTIRILIMIŞ YABANCI DİL ORTAOKUL PROJE SINIFLARI ÖĞRENCİ KABULÜ AKADEMİK TAKVİMİ

Sınav Adı

Tarih

Açıklama

Son Başvuru Tarihi

7 Haziran 2024

Başvurular 7 Haziran 2024 Cuma günü saat 17:00'de kapatılacaktır.

Sınav Giriş Belgelerinin Dağıtımı

2 Mayıs-7 Haziran 2024

Sınava giriş belgeleri Dudullu Amanetoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinden elden alınacaktır.

Sınav

8-9 Haziran 2024 Saat: 10.00

Öğrenci bu tarihlerde yapılan sınavlardan sadece bir sınava girebilir.

Sınav Sonuçlarının Açıklanması

12 Haziran 2024

Mesai saatinin bitimine kadar açıklanır ve okul web sitesinde ilan edilir.

Öğrenci Kesin Kayıt

17 Haziran -5 Temmuz 2024

Sınavda kayıt hakkı kazanan asil listedeki öğrenciler kesin kayıt yapılır.

Yedek Öğrenci Kayıt

8-19 Temmuz 2024

Sınavda kayıt hakkı kazanan asil öğrencilerden kayıt yaptırmayan öğrenci sayısı kadar, sırasıyla yedek öğrenci kaydı yapılır.

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.03.2024 - Güncelleme: 08.03.2024 13:29 - Görüntülenme: 193
  Beğen | 1  kişi beğendi