İSTANBUL / ÜMRANİYE - Dudullu Amanetoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi

Okulumuzu Tanıyalım

Okulumuz 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında Ümraniye İmam Hatip Lisesi bünyesinde hizmete açılmıştır. Sonrasında bu okulun talepleri karşılayamaması nedeniyle 16 Eylül 2013 tarihinde Dudullu İmam Hatip Ortaokulu olarak yoluna devam etmiştir.

Okul binası, metro inşaatı çalışmaları nedeniyle zarar görmesinden dolayı valilik kararıyla boşaltılarak 2020 yılında İnanç Türkeş Ortaokulu'na taşınmış ve burada 2 yıl misafir okul olarak eğitimini sürdürmüştür.

Bağışçılar Hacı Emin Amanet ve Sinpaş A.Ş. tarafından yapımı üstlenilen ve her aşamasında Ümraniye Belediyesi destekleriyle inşaat süreci takip edilen yeni binasına Dudullu Amanetoğlu İmam Hatip Ortaokulu ismini alarak Şubat 2023 tarihinde taşınmıştır. Açıldıktan kısa bir süre sonra 20.03.2023 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile bünyesinde İmam Hatip Ortaokulu olacak şekilde sınavla öğrenci alan Dudullu Amanetoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülmüştür.

5 katlı olan okulumuz, 24 dersliğindeki 24 şubesiyle normal eğitimine devam ediyor olup, 1 müdür, 3 müdür yardımcısı, 1 memur, 3 hizmetli, 1 güvenlik ile 41 öğretmen ve 541 öğrencisi ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Okulumuz, katıldığı çeşitli yarışmalar ve sosyal faaliyetlerde gösterdiği üstün başarıları sayesinde çevre okullar arasında tercih edilen bir okul durumuna gelmiştir.

Yayın: 13.09.2023 - Güncelleme: 14.09.2023 14:57 - Görüntülenme: 395